Hapjes

Chorizohapje

Ik heb nu bijna een jaar mijn eigen stekje. Het leukste aan verhuizen was uiteraard al die housewarming parties geven, ik vind het zelfs jammer dat ze achter de rug zijn. Het was een beetje een uitdaging om telkens iets nieuws op tafel te toveren, maar dat lukte vrij vlot. Als je hier en daar wat rondsnuffelt in kookboeken of op het internet, dan heb je al snel een heleboel ideetjes. En hapjes maken, dat maak je zo makkelijk of moeilijk als je zelf wilt. Ik kook graag maar het moet ook vooruit gaan. Het chorizohapje was zo een hapje dat makkelijk en snel ging én het werd gesmaakt door iedereen. Je kan het ook op een paar manieren presenteren: in een glaasje, in een kommetje, op een bordje of een schaal waar iedereen uit kan scheppen naar hartenlust.

DSC_0011 - kopie

Als je aan hapjes denkt, gaat dat vaak gepaard met calorieën maar niet alle hapjes hoeven caloriebommen te zijn. Daar zijn de Weight Watchers recepten het perfecte voorbeeld van. Dit chorizohapje is dan ook geïnspireerd op een gerecht van Weight Watchers, het bevat slechts 1 ProPoint per glaasje. Ideaal toch?!

Ingrediënten voor 20 glaasjes:

 • 200 gr aardappelen met rode schil
 • 100 gr pikante chorizo
 • 1 rode ui
 • 1 kl olijfolie
 • rucola

Bereiding:

 • was de aardappelen en kook ze gaar in de schil
 • laat de aardappelen afkoelen en snijd in blokjes
 • snijd de chorizo in kleine blokjes
 • pel de ui en snipper hem fijn
 • verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, fruit de ui en de er de chorizo bij
 • voeg er ten slotte de aardappelblokjes aan toe
 • meng alles goed door elkaar
 • schep in glaasjes of kleine kommetjes met de rucola

DSC_0014 - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s