Uit eten!

Zorba de Griek!

Het is een drukke blogdag vandaag maar dit berichtje zal niet gaan over een van mijn recepten of kookcreaties. Gisterenavond ben ik gaan eten met een vriendin bij Zorba, een bekend Grieks restaurant in groot Dendermonde. Het is altijd gezellig eten daar! Gastvrouw Vicky en gastheer Antonio zijn altijd supersympathiek en bedienen je op je wenken, ze zorgen voor een huiselijke sfeer waardoor je er altijd op je gemak bent. Niets is zo ‘ambetant’ als een norse bediening of een gespannen sfeer, dan mag het eten nog zo lekker zijn, dan zal je mij er niet te vaak meer terug zien. Maar bij Zorba, niets van dat, gezelligheid troef! Wat bij sommigen wel een minpuntje kan zijn is dat de kids van Vicky spelen in het restaurant, mij stoort het persoonlijk niet maar ik merkte dat andere gasten dit af en toe vervelend vonden.

De inrichting van het restaurant is, zoals bij vele Griekse resto’s, wel kitscherig maar dat vergeet je al snel door de vriendelijke bediening en lekkere eten!

En het eten… het eten! Gisteren at ik de Brochette Zorba, een heerlijke mix tussen lams- en kalfsvlees met de traditionele Griekse rijst (of pasta die eruit ziet zoals rest, whatever 🙂 ), Griekse yoghurt, een Grieks slaatje met pepers en olijven en uiteraard de overheerlijke aardappeltjes om je vingers bij af te lekken. En eigenlijk als je het bekijkt, is het een vrij simpel gerecht waardoor het weer eens bewezen is dat het niet moeilijk hoeft te zijn om lekker te eten.

Bij Zorba krijg je ook waar voor je geld, de porties zijn meer dan voldoende en de prijs die je betaalt voor de kwaliteit en kwantiteit van het eten is allesbehalve duur. Voor 30 € had ik een aperitief, een drankje, een hoofdgerecht en een dessert.

Antonio en zijn Vicky doen dat perfect!

Zorba bevindt zich in Dendermonde in de Franz Courtensstraat en reserveren kan op 052 21 72 97, zeker doen!

01b5cffe29b03d3889b97eb904cb7e95debb6197bc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s