Klassiekers·Tussendoortjes

Pannenkoeken

Zondag = Pannenkoekendag! Zoals in vele families en gezinnen maakt de mama de beste pannenkoeken. Bij ons is dat niet anders. Gisteren was ik bij ons mama en ze had nog wat pannenkoeken opzij staan, niets toch zo gezellig als die nog even verwarmen en met z’n allen nog eentje naar binnen spelen, zo geschiedde. Mijn mama haar pannenkoeken, die kan ik zelf niet zo goed klaarmaken, daarom ging ik op zoek naar wat recepten en vond er mijn ‘eigen’ mix in.

Een pannenkoek, dat kan je ook beleggen naar hartenlust. Ik hou het vaak simpel en bestrooi het met wat witte of bruine suiker, maar zo’n pannenkoek met een bolletje ijs en wat warme chocoladesaus, daar draai ik mijn hand niet voor om. Een pannenkoek is ook al aardig wat calorieën dus je kan hem ook beleggen met wat vers fruit. Als ik fruit op mijn pannenkoek leg, dan ga ik vaak voor wat exotisch fruit. Een beetje ananas, wat stukjes meloen en een beetje passievrucht. Maar dat gaat ook heerlijk samen met wat rode vruchtencoulis. Eindeloos veel mogelijkheden dus. Hier kan je mijn basisrecept voor pannenkoeken vinden.

DSC_0001 - kopie

Ingrediënten voor 3 personen:

 • 200 gr bloem
 • 70 gr suiker
 • 4 eieren
 • 500 ml melk
 • half zakje vanillesuiker
 • 30 gr boter
 • bakboter

Bereiding:

 • roer de bloem met de eieren, de vanillesuiker en de suiker tot een glad geheel
 • voeg beetje bij beetje de melk toe alsook de gesmolten boter
 • laat het deeg een uurtje rusten
 • bak de pannenkoek 3 à 4 minuten aan elke kant

Een gedachte over “Pannenkoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s