Hapjes

Kippenballetjes met dipsaus

Vandaag heb ik eigenlijk eens niet gekookt maar gezondigd en restjes opgegeten. Gisteren ben ik nog eens Chinees gaan halen en aangezien je van Chinees altijd wel wat over hebt, heb ik vandaag de overschot opgegeten. Niet dat ik dat reuze-erg vond. Het was een drukke dag en de Chinees van bij Ni Hao (Sint-Gillis Dendermonde) is superlekker, je moet er zeker eens langs gaan! Ik neem er steevast de mini-loempia’s en ik moet bekennen dat ik er altijd al een paar binnen gewerkt hebt tijdens de rit naar huis. Woopsie šŸ™‚ De tomatensoep is ook een aanrader en bami met kip of babi pangang met gebakken rijst staat ook vaak op het lijstje.

Vandaar dat ik hier dus niets recht van het fornuis kan plaatsen maar ik heb uiteraard altijd wel iets te delen. Deze keer nog een hapje van mijn laatste housewarming party: gehaktballetjes van kippengehakt met een dipsausje. De Weight Watchers onder ons dienen 1 punt per 2 balletjes te tellen.

DSC_0016 - kopie


Ingrediƫnten voor 30 stuks:

 • 400 gr mager kippengehakt
 • 1 ei
 • 1/2 bosjes verse koriander
 • 2 sjalotten
 • een snuifje zout
 • peper
 • 2 kl olie
 • 4 el sojasaus
 • 4 el rijstazijn

Bereiding:

 • meng het gehakt met het ei en de gesnipperde koriander
 • pel de sjalotten, snipper ze fijn en meng door het gehakt
 • kruid met peper en zout
 • maak dertig balletjes, verhit de olie en bak de balletjes gaar in de pan
 • meng de sojasaus met de rijstazijn tot een dipsausje en serveer met de balletjes

DSC_0013 - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s