Soep

Groene groentensoep

’s Middags op het werk eet ik liefst een grote tas soep, en met groot bedoel ik ongeveer 400 ml. Dat vult mijn maag genoeg tot aan het 4-uurtje en in een soep kan ik veel groenten verwerken zodat ik ook mijn vitamientjes binnen heb. Daarbij maak ik altijd een grote kom soep en vries die dan in in porties. Dus ’s ochtends kies ik een soep voor de dag, die neem ik mee naar het werk en laat die daar ontdooien zodat ik ’s middags verse soep heb. Geen pakjes- of blikjesgedoe voor mij, verse soep is de maatstaf!

Vandaag heb ik gekozen voor groene groentensoep, een heerlijk soepje dat (zoals de naam het zegt) nagenoeg uitsluitend bestaat uit groene groenten. Bij de Weight Watchers bevat deze soep 0 Propoints maar als je er voor kiest om er toch wat hespen- of kalkoenblokjes onder te mengen, moet je daar wel punten voor tellen.

DSC_0012 - kopie

Ingrediënten voor 4 porties:

 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gr jonge bladspinazie
 • 1 courgette
 • 1/2 broccoli
 • 2 kl olijfolie
 • 800 ml kippenbouillon
 • peper
 • zout
 • factultatief: hesp- of kalkoenblokjes

Bereiding:

 • pel de ui en de knoflook en snijd fijn
 • was de bladspinazie en snijd grof
 • schil de courgette, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes
 • verdeel de broccoli in roosjes, verwijder de steeltjes en maak schoon
 • breng water aan de kook, doe de broccoli erin en laat 3 minuten koken, laat uitlekken en houd warm
 • verhit 1 kl olijfolie in een pan en stoof de ui en vervolgens de spinazie in 3 minuten
 • voeg de knoflook en de courgette toe en meng kort op het vuur
 • voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat een kwartiertje koken op een matig vuur
 • neem van het vuur en mix de soep, kruid eventueel bij met peper en zout
 • voeg de broccoliroosjes toe en houd warm
 • verdeel de soep over kommetjes of diepe borden en werk eventueel af met de hesp- of kalkoenblokjes

DSC_0005 - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s