Hoofdgerechten·Lunch

Pittige haringsalade

Na de kaastaart is er wel nog ruimte voor een licht avondmaal en hiermee sla ik 2 vliegen in een klap. Wat vandaag mijn avondeten is zal ook mijn lunch voor morgen zijn. Aangezien ik alleen woon en best wel een drukke agenda heb, is het vaak handiger om voor 2 dagen te koken. Op maandag ga ik bijvoorbeeld na het werk baskettraining geven en ben ik pas laat thuis. Ik kook heel graag maar na zo’n lange dag, geef ik grif toe dat ik dan liever op mijn luie kont zit en een boek lees of voor de TV zit. Of uit noodzaak nog eens mijn PC aanzet om het een en het ander in orde te brengen. Dus op maandag eet ik meestal het ‘restje’ van zondag op en ’s avonds sluit ik af met verse soep die ik ingevroren heb. Makkie toch?

Maar bon, wat heb ik dan klaargemaakt? Een pittige haringsalade, gebaseerd op een recept van Weight Watchers. Dit gerecht bevat 9 ProPoints per portie.

DSC_0014 - kopie

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 400 gr aardappelen
 • 2 zure haringen
 • 1 kleine bokaal bieten (of verse bieten, dat zou natuurlijk beter zijn :-))
 • 1 grote zoetzure augurk
 • 1 halve appel
 • 2 el mayonaise light
 • 1 el rode wijnazijn
 • 1/2 kleine rode ui
 • zwarte peper
 • gedroogde peterselie

Bereiding:

 • kook de aardappelen klaar in de schil, giet af, verwijder de schil en snijd in blokjes
 • snijd de haringen in reepjes
 • snijd de augurk en de appel in een fijne brunoise
 • meng de aardappelen met de haring, de augurk, de appel en de bieten
 • meng de mayonaise in een kommetje met de rode wijnazijn en kruid met peper en zout
 • snipper de ui fijn en meng onder de dressing
 • schep de dressing onder de salade en werk af met wat gedroogde peterselie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s