Hoofdgerechten·Ovenschotels·Pasta por favor

Heerlijke pastataart

Vanaf morgen doe ik voor de eerste keer mee met Dagen Zonder Vlees (https://www.dagenzondervlees.be/). Ik heb nog nooit echt gevast, dus ik ben toch een beetje benieuwd wat dat gaat geven. Natuurlijk is Dagen Zonder Vlees niet echt vasten, want het doel is om gedurende 40 dagen minder vlees en vis te eten. Op het weekmenu voor de komende week staat alvast geen vlees of vis ingepland maar ik moet wel zeggen dat ik dan vandaag toch nog eens per se iets met vlees wou eten. Ik vind dat ik het wel nog braaf heb gehouden want de hespenblokjes fungeerden vandaag als vlees 🙂

Ik geraak vaak geïnspireerd door het kookprogramma Dagelijkse Kost met Jeroen Meus, ik vind dat hij geweldige recepten heeft om de dagelijkse kook- en eetroutine op te vrolijken, het is altijd net iets anders dan het traditionele. Onlangs zag ik een pastataart de revue passeren, die zag er echt overheerlijk uit! Maar als ik het recept bekeek vond ik het toch wel redelijk calorierijk, dus heb ik het recept een beetje naar mijn hand gezet en een beetje meer ‘light’ gemaakt.

Ik heb het vaak nogal moeilijk met porties in te schatten, ik dacht een taartje te hebben voor 1 persoon maar uiteindelijk kreeg ik er maar maximum de helft van op, dus eigenlijk is de taart meer geschikt voor 2 personen (een kleine tot middelmatige portie per persoon). Als je net zoals ik voldoende hebt met de helft van de taart, dan moet je 10 SmartPoints (Weight Watchers) tellen.

DSC_0008 - kopie

Ingrediënten voor 1 taartje:

 • 5 kl geraspte parmezaan
 • 100 gr gekookte hamblokjes
 • 50 gr ricotta
 • 65 ml Campina light room 4%
 • 100 gr bloemkoolroosjes
 • 85 gr macaroni
 • 3 kl citroensap
 • nootmuskaat
 • zwarte peper
 • 50 gr spinazieblaadjes
 • 1 ei
 • rucola

Bereiding:

 • verwarm de oven voor op 180°C
 • kook de pasta en de bloemkoolroosjes beetgaar, giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken
 • ontdoe de spinazieblaadjes van de steeltjes, was en laat uitlekken
 • klop het ei los samen met de ricotta en de room
 • met het ricottamengsel met de hamblokjes, de bloemkool, de pasta en de spinazie
 • kruid met zwarte peper en nootmuskaat en roer er de parmezaan en het citroensap onder
 • neem een springvorm en vet deze in met een klein beetje olijfolie
 • schep het pastamengsel in de springvorm en druk goed aan
 • zet de pastataart 40 minuten in de oven
 • wanneer de pastataart klaar is, ga met een mes eventjes langs de randen alvorens de springvorm open te klikken
 • serveer de pastataart met wat rucola

DSC_0018 - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s