Uit eten!

Foodtruck festival!

Gisteren werd er bij ons in het dorp een foodtruck festival georganiseerd. Op het dorpsplein stonden tussen 12 en 24 uur een 15-tal eetstanden en een paar drankstanden. Er was meer dan keuze genoeg en het was bijna onmogelijk om overal wat te proeven. We hebben echter wel ons best gedaan om dat te proberen maar we zijn er niet in geslaagd 😊 Het is wel een heel gezellige namiddag en avond geworden waarna ik met een heel erg gevulde buik naar huis trok!

Samen met een van mijn beste vriendinnen kwam ik rond 14.30 uur aan, zij besloot een glaasje bubbels te nemen, ik hield het braaf bij een glaasje water. Op het dorpsplein waren ook wat hoge tafels geplaatst zodat je er gezellig kon genieten van een glaasje drank met een hapje. Wij gingen de namiddag op gang trappen met een portie calamares en garnaalkroketjes, met wat looksaus en tartaar, genieten met het warme zonnetje op onze snoet!

  
Als je omgeven wordt door al dat lekkers, dan blijft het uiteraard niet bij een hapje! Onze volgende stop was aan de Zuid-Amerikaanse foodtruck, daar namen we een mix mee van een aantal empanada’s. We proefden een vegetarische empenada met wat spinazie en kaas, eentje met kaas en ham, eentje met pikant rundsvlees en dan nog een empenada met kip en maïs, er zaten ook nog wat sausjes bij, een looksaus, een zoet-zure saus en een heel pikant tomatensausje. Zeer lekker maar wel jammer dat de empenada’s niet meer zo warm waren en dat het soms wel een smosboeltje was. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen! 

  
Een glaasje gin-tonic, een sloans en een pannenkoek later, kwamen we nog wat vrienden tegen en werd er gezellig op los gekeuveld. Je zou kunnen zeggen dat onze magen opnieuw knorden maar dat zou een leugen zijn, goesting dat hadden we wel! We zagen onze basketboys met een lekkere haute dog toekomen en we besloten dat ook een kans te geven. Hop naar de foodtruck (genaamd Copperdog), ik ging voor de Zorba en mijn vriendin voor de Chicago. Ik weet niet meer wat er allemaal op de Chicago zat maar het had blijkbaar wel pikante mosterd 😉 Mijn Zorba was echt heerlijk, mijn persoonlijke topper van de avond! Het broodje was gevuld met merguez, tzatziki met komkommer, rucola, balsamico, feta en wat geroosterde pijnboompitten. Om duimen en vingers bij af te likken! En het was dan ook nog eens leuk gewikkeld een stukje ‘krantenpapier’, tof want het oog wil ook wat!

  
Laat ons zeggen dat de maagjes nu echt wel gevuld waren maar er beet nog zoveel in mijn bil! Ik zag nog tientallen keren mensen met een patat op stok langs komen (zag er heerlijk uit) of de manchego-kaaskroketjes, meatballs, pittaschoteltjes, pastacups en noem maar op! Ondertussen hadden de zon en de maan geruild van plaats en besloten we met een drietal nog een portie royal te nemen van de zeevruchtenbar. Het werden kroketjes gevuld met mosselen, garnalen, kabeljauw, etc en nog wat calamares geflankeerd door looksaus, cocktailsaus en een mayonaisevinaigrette. Heerlijke afsluiter! 

6 uur later besloot ik toch de warmte van mijn zetel op te zoeken. We kunnen het zeker en vast een geslaagde dag noemen en we geven met veel plezier een dikke duim en een grote pluim aan de organisatie! Deze initiatieven in ons dorp kan ik echt wel smaken en ik hoop dat er nog velen mogen volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s