Lunch·Veggie style

Wrap met avocado en ei-tomaatsalade

OK, we hebben het een week serieus laten hangen. De vermoeidheid woog door en ik heb slechts eenmaal gekookt vorige week, ik wou niets liever doen dan in de zetel of in mijn bed liggen en slapen. Het was me nogal een week, bovenop die vermoeidheid heb ik nog een allergische reactie gekregen op de antibiotica die ik moet nemen voor mijn toxoplasmose. Je had het moeten zien, mijn hele lichaam stond vol (gezwollen) uitslag en jeuken dat het deed. Dus een spuitje en een nieuwe en andere dosis antibiotica later had ik nog minder zin om iets te doen.

Het werd een schandalige week van fast food, ik durf het allemaal niet op te noemen. Vandaar dat er ook gisteren geen nieuw weekmenu verschenen is, sorry! Die luie week heeft ook zijn gevolgen gehad op de weegschaal. Hoe ik begin vorige week nog zo positief ingesteld was om snel naar die 10 kg te gaan, zo slecht voelde ik me gisterenochtend op de weegschaal. Ik had er letterlijk 3 kg bij gegeten… Tijd om het roer weer om te gooien!

Hoewel, ik me nog steeds doodmoe voel en mijn zetel zo heerlijk naar mij roept, besloot ik toch een weekmenu op te stellen en naar de winkel te gaan om verse producten en veel groenten en fruit. Zelf achter het fornuis staan helpt me om een gezond eetpatroon aan te houden en af te vallen, zo zie ik wat er op mijn bord terecht komt!

Vol goede moed ben ik vandaag weer gestart! We trappen onze herkansing op gang met een wrap met avocado en ei-tomaatsalade, goed voor 12 SmartPoints bij Weight Watchers.

DSC_0010 - kopie

Ingrediënten voor 3 wraps:

 • 3 grote maïspannenkoeken (tortilla’s/wraps – ong. 60 gr/stuk)
 • 3 el yogonaise
 • 1 el citroensap
 • zwarte peper
 • zout
 • chilipeper (poeder)
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • 4 eieren
 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 zakje rucola met rode biet
 • 3 el peterselie

Bereiding:

 • kook de eieren gedurende 10 minuten, giet af en laat schrikken onder koud water
 • snijd de avocado’s doormidden en haal de helften uit met een lepel of een avocadopeller
 • snipper de ui fijn en snijd de tomaat in een brunoise
 • meng de yogonaise met het citroensap, de ui en de tomaat, kruid met peper, zout en chilipeper
 • pel de eieren en snijd in blokjes, meng ze onder het yogonaisemengsel en kruid bij indien nodig
 • besmeer de wrap met de avocado en kruid met peper en zout naar smaak
 • verdeel daarover de ei-tomaatsalade, strooi er wat peterselie over en werk af met een handvol rucola met rode biet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s