Aardappelgerechten

Aardappelsalade met komkommer

Gisteren was een gitzwarte dag, een dag die we nooit zullen, kunnen en mogen vergeten. Ik ben een hele dag van mijn melk geweest en ’s avonds had ik eigenlijk geen zin om iets te eten maar ik heb toch vlug iets klaar gemaakt. Een snelle aardappel-komkommersalade die ik gegeten heb met een stukje lamsvlees. Deze aardappelsalade telt 8 SmartPoints bij Weight Watchers.

Vandaag staat eigenlijk mijn hoofd nog steeds niet naar de vrolijkere dingen des leven, ik denk de klok rond aan wat er gebeurd is in ons land, ik heb er zelfs een angstaanjagende nachtmerrie over gehad. Ik vrees de dingen die nog kunnen gebeuren. Maar een ding staat vast, we mogen ‘de slechten’ niet laten winnen, vrede en liefde moeten zegevieren. We moeten tonen dat we veerkrachtig zijn en dat ze ons niet klein krijgen, en dat doen we best door het leven verder te zetten, de draad weer op te pikken. Koken en recepten delen met jullie maakt ondertussen een groot deel uit van mijn leven, dit wil ik blijven delen met jullie!

DSC_0007 - kopie.JPG

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 480 gr aardappelen
 • 2 el olijfolie
 • 1 kl witte wijnazijn
 • 1 kl mosterd
 • 2/3 kl suiker
 • 1 el dille
 • 1/2 komkommer
 • zwarte peper
 • zout

Bereiding:

 • schil en was de aardappelen, snijd in blokken en kook gaar
 • snijd de komkommer in grove blokjes
 • meng de olijfolie met de witte wijnazijn, de mosterd, de suiker en de dille tot een dressing en kruid met peper en zout
 • meng de aardappelen met de komkommer en roer er de dressing onder
 • kruid eventueel naar smaak nog bij met peper en zout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s