Tussendoortjes

Sneeuwballen

Als er een collega jarig is, dan wordt er steevast getrakteerd. Meestal staat er dan taart van Tartes de Françoise op het menu maar de laatste keer stond er iets anders om te snoepen! 2 collega’s zijn rond dezelfde periode jarig en besloten samen iets klaar te maken voor iedereen, er stond onder andere clafoutis met kersen, vanillepap met een petit beurreke, cake en sneeuwballen op het menu. Stuk voor stuk superlekker! Maar wat ik nog nooit gegeten had waren de sneeuwballen. Dus na de geweldig geslaagde proefsessie op het werk, besloot ik er mij thuis ook eens aan te wagen. Ik kreeg de grote lijnen van het recept mee van mijn lieftallige frolleagues Stefanie en Lieselot en na een beetje googlewerk vond ik ook een recept van Sofie Dumont, dit heb ik gebruikt om de sneeuwballen te maken.

Ik vind het alvast superlekker maar je mag de bolletjes zeker niet te groot maken want het is redelijk zwaar. Bij zondigreceptjes reken ik meestal de punten niet uit maar hier heb ik het toch gedaan. Ik heb 38 bolletjes kunnen maken en dan moet je rekenen voor 4 SmartPoints per balletje bij Weight Watchers. Best veel, maar wel heel lekker!

De naam sneeuwballen past beter bij de winter maar je zou de bolletjes ovaler kunnen maken zodat je eivormen hebt en dan past dit ook perfect bij Pasen. Maar stiekem vind ik het uitzicht niet het allerbelangrijkste, als de smaak er maar is.

DSC_0072 - kopie

Recept voor 38 sneeuwballetjes:

  • 300 gr witte chocolade
  • 200 gr Philadelphia light
  • 400 gr Oreo’s

Bereiding:

  • maal de Oreo’s fijn en meng met de Philadelphia tot een homogeen vast deeg
  • maak van het deeg 38 balletjes en leg anderhalf uur in de koelkast op een vel bakpapier
  • smelt de chocolade au-bain-marie
  • bedek de balletjes met een laagje witte chocolade en leg opnieuw op een vel bakpapier, een tandenstoker kan handig zijn om in de balletjes te prikken en ze zo te doppen in de chocolade
  • zet de sneeuwballen ongeveer 1,5 à 2 uur in de koelkast of als je ze echt ijskoud wil eten kan je ze ook in de diepvries steken
  • je kan ze eventueel vlak voor opdienen nog even bestrooien met wat witte suiker (sneeuw 😉 )

DSC_0067 - kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s