Hoofdgerechten·Ovenschotels

Italiaanse ovenschotel met kabeljauw

Vanochtend was het weer opstaan geblazen voor alweer een basketwedstrijd, deze keer was het niet zo vroeg als andere weken maar ik kijk er toch naar uit om eens een dag gewoon te kunnen uitslapen. Maar ja, je leeft maar een keer zeker? En ik moet eerlijk bekennen eens ik daar sta met mijn spelers dan voel ik mij echt in mijn sas. Na de klinkende overwinning kon ik met een grote glimlach huiswaarts keren en ik scheurde werkelijk van de honger. Tijd om te koken!

Het werd een Italiaanse ovenschotel met kabeljauw, goed voor 13 SmartPoints bij Weight Watchers.

DSC_0005 - kopie

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 1 kabeljauwfilet van 100 gr
 • 8 kerstomaten
 • 2/3 kleine courgette
 • 80 ml light room 5%
 • Italiaanse kruiden
 • zwarte peper
 • zout
 • 100 gr mozzarella light
 • 30 gr geraspte kaas (light)
 • 1/2 kl olijfolie

Bereiding:

 • verwarm de oven voor op 200°C
 • was en snijd de courgette in een brunoise
 • was en snijd de kerstomaten in kwartjes
 • snijd de mozzarella in blokjes en meng met de courgette en de kerstomaten
 • voeg er de room aan toe en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout
 • druppel wat olijfolie op de bodem van een ovenschotel
 • leg wat groentenmengeling in de schotel en leg er de kabeljauwfilet boven
 • kruid de kabeljouw met peper en zout
 • verdeel de rest van het groentenmengsel rond en bovenop de kabeljauw
 • strooi er de geraspte kaas op en zet de schotel een half uurtje in de oven

22 gedachten over “Italiaanse ovenschotel met kabeljauw

  1. Waarom altijd die smerige lojgbt producten die zeer slecht zijn voor je gezondheid verkeerd bezig. Recept is goed maar geen light heeft geen zin

   Like

   1. Beste J Van Gessel, ieder maakt zijn eigen keuze over welke producten hij/zij gebruikt. Gelieve dat ook te respecteren. Kook jij liever met iets anders? Dat staat uiteraard vrij. Recepten hoeven niet altijd volledig gevolgd te worden, geef er gerust je eigen draai aan. En vind je hier je gading niet terug, dan ben je niet verplicht om deze site te bezoeken.

    Like

  1. Ik had dit ook! Alles dreef in het “water”. We hebben uiteindelijk de heleboel doorgeroerd en toen werd het een soort (nog steeds heel dunne) roomsaus. De smaak was heerlijk trouwens…

   Like

 1. Ik heb ‘m vandaag gemaakt, met verse vis. Het overtollige vocht heb ik er met een juslepel uitgeschept. Omdat ik geen melkproducten kan verdragen, heb ik soja kookroom gebruikt. Ook heb ik verse basilicum toegevoegd omdat ik basilicum gewoon erg lekker vind. Het was heerlijk! Ik ga ‘m zeker nog een keer maken.
  Bedankt voor dit recept!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is een heerlijk gerecht kwa smaak maar de kabeljauw en courgette scheiden zoveel vocht af dat het niet meer kan binden echt zonde

  Like

 3. Het was een zeer smakelijk recept, maar inderdaad uit de courgette, tomaat en vis kont veel vocht. Zou je macaroni aan het gerecht toe kunnen voegen, dan neemt de macaroni het vocht en de verrukkelijke smaak op.
  Dat doe ik de volgende keer.
  Dank voor het recept!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s