Aardappelgerechten

Spinaziepuree

De queeste om mijn diepvries leeg te eten gaat verder! Ik heb nog een zak diepvries-spinazie zitten die ik vaak gebruik voor soep te maken of voor… spinaziepuree! Gisteren had ik nog een paar kippenworsten mee gebracht van de winkel en daar past zo’n spinaziepuree heerlijk bij. En telkens ik spinaziepuree maak moet ik aan mijn opa denken, die noemde dat vroeger altijd ‘spinoezjepetoeters’. Ik vond dat als kind altijd heel grappig, maar zo was mijn opa ook, dé plaagstok van de familie die altijd op de eerste rij stond om grapjes te maken 🙂

Deze ‘spinoezjepetoeters’ tellen 6 SmartPoints per portie.

DSC_0005 - kopie

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 400 gr aardappelen
 • 250 gr bladspinazie
 • zwarte peper
 • zout
 • nootmuskaat
 • knoflookpoeder
 • magere melk
 • 2 kl Solo Bakken & Braden Light

Bereiding:

 • schil en was de aardappelen, snijd in stukken en kook gaar
 • verhit de boter in een kom en stoof er de spinazie in aan, kruid met peper, zout en nootmuskaat
 • laat de spinazie uitlekken en pureer vervolgens samen met de aardappelen
 • voeg een scheutje melk toe om de puree smeuïger te maken
 • kruid met peper, zout en nootmuskaat
 • serveer met een stukje vlees

Een gedachte over “Spinaziepuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s