DIY

DIY plantenstand

Normaal is mijn blog enkel voorzien voor posts ivm koken maar enkele uitzonderingen kunnen nooit kwaad.

DSC_0002 - kopie

Ik kan wel eens lomp uit de hoek komen maar toch wil ik zeer af en toe mijn appartement eens opfleuren met zelfgemaakte dingen. Ik ben een grote Pinterest fan en vond daar al allerlei ideetjes om planten op uit te stallen, want sinds ik alleen woon heb ik graag plantjes en bloemen in mijn appartement. Maar een grote invasie is niet altijd mooi dus wou ik een verloren hoekje inrichten als plantenhoek. Ik was al eventjes op zoek naar oude appelkisten maar ik vond deze helaas nergens of ik vond ze op 2dehands maar dan waren ze veel te duur of was het veel te ver rijden.

Maar dan is er mijn favoriete winkel… IKEA! Zij hebben sinds kort houten kistjes in hun gamma (2 formaten). Bibi sprong dus als de bliksem in haar auto en nam 4 kistjes van het kleine formaat mee naar huis en nog 2 andere houten ‘doosjes’. Een bezoekje aan Gamma voor wat verf en afplaktape later, zat ik in mijn berging op een stuk karton en ging ik aan de slag!

01e9930cb7e702fb6b0e98da07f74495ff2970e040

Ik koos de onderkant van 2 kistjes in het blauw te schilderen en de binnenkant van een ander kistje volledig in het grijs. Een van de blauwe kistjes heeft ondertussen ook een plekje in mijn slaapkamer, het dient dan niet als plantenstand maar wel als fotostand 😉 Niet alleen de kistjes kregen een kleurtje maar ik besloot me ook te wagen aan een paar potjes een accent te geven.

Na de nodige droogtijd (24 uur) kon ik eindelijk de tape van de kisten en de potjes halen. Tijd om te decoreren!

Uit Ikea had ik ook enkele cactussen mee gebracht en met de planten die ik hier staan had, had ik al heel wat om te vullen! Ik besloot in het blauw-grijsthema te blijven en sommige witte cactuspotten kregen ook een gezichtje mee. Het hoeft niet altijd serieus te zijn, nietwaar?! De gezichtjes zelf heb ik met viltstift getekend en de lijnen met een gewone stift… Dat was niet slim, die gewone stift loopt uit als je de potjes vastneemt of als je ze afwast. De viltstift niet, dus ga ik de lijnen hertekenen met blauwe viltstif. Maar al doende leert men 🙂

DSC_0021 - kopie

Na wat uitprobeerwerk en wat geschuif kwam alles uiteindelijk toch tot een geheel. Hiermee heb ik een dood hoekje opgevuld en is er ook een oude telenetmodem(die ik niet mag weghalen van de huisbaas) netjes verstopt! Check, double check 😉

2 gedachten over “DIY plantenstand

 1. Origineel en creatief ben je wel hé 🙂
  Ik hou wel van planten , maar ik ben er geen held in omdat mooi te bewaren enzovoort.
  Die kastjes hebben wel iets vrolijk.

  Like

  1. Thanks 🙂 Ik kon vroeger ook geen planten bewaren maar het is belangrijk om stil te staan bij de keuze van planten, ik kies er altijd die niet veel water nodig hebben en middelmatige zon, daarmee kan je meestal niets bij misdoen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s