Ontbijt

Havermoutpap met banaan

Havermout is tegenwoordig big business. Heel veel mensen eten het nu in allerlei vormen: havermoutkoekjes, havermoutrepen, havermout met yoghurt, havermoutcrumble, havermout in bananenbrood, maar je hebt ook nog altijd de traditionele havermoutpap.

Vroeger, toen ik een kleine patotter was, maakte mijn papa wel al eens havermoutpap. Hij was er zot van, mijn broer en ik net iets minder, of er moest heel veel suiker bij zijn, wat het natuurlijk niet zo gezond maakte. Maar de laatste jaren kan ik die havermoutpap wel smaken, zelfs zonder suiker! Niet dat ik het alle dagen eet, maar zo af en toe zijn mijn maag en smaakpapillen daar wel blij mee. Én je hoeft helemaal geen Einstein te zijn om het klaar te maken. Tegenwoordig heb je de havermout in hapklare zakjes van bv. Quaker, waar je enkel melk moet aan toevoegen, de microgolf in en klaar. Dat is eigenlijk ook hoe ik het deze ochtend heb klaar gemaakt, enkel een snuifje kaneel en een banaan erbij en er stond een gezond en evenwichtig ontbijt op tafel.

Deze havermoutpap telt 7 SmartPoints per portie.

DSC_0004 - kopie.JPG

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 zakje havermout met cassonade (35 gr)
  • 180 ml magere melk
  • kaneel
  • 1 kleine banaan

Bereiding:

  • doe de havermout samen met de melk en wat kaneel in een vuurvaste kom en zet deze 2,5 minuten in de microgolf op 600 watt
  • snijd de banaan in plakjes en meng die onder de havermoutpap

Een gedachte over “Havermoutpap met banaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s