Aardappelgerechten·Hoofdgerechten

Gebakken zalm met tomatenpuree

Zondag is voor mij vandaag een snotterdag 😦 Koorts, keelpijn, verstopte neus en hoofdpijn, ugh, ik haat ziek zijn. Vrijdag ben ik met twee vriendinnen naar Versailles geweest en toen begon het al, gisteren tijdens mijn basketwedstrijd werd het alleen maar erger en vanmorgen werd ik wakker en was het hek helemaal van de dam… Gelukkig hoef ik vandaag nergens naar toe en kan ik er een zeteldag van maken!

Gisteren had ik wel nog tijd om een simpel gerecht te maken alvorens naar mijn basketmatch te vertrekken en gelukkig kookte ik 2 porties waardoor ik vandaag niet achter het fornuis moet kruipen! Het werd een stukje gebakken zalm met tomatenpuree.

Dit gerecht telt 12 SmartPoints per portie bij Weight Watchers.

DSC_0277 - kopie.JPG

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 400 gr aardappelen
 • 2 zalmfilets (120 gr/stuk)
 • 2 tomaten
 • zwarte peper
 • zout
 • oregano
 • basilicum
 • 4 el tomatenconcentraat (tomatenpuree)
 • scheutje magere melk
 • 2 kl olijfolie

Bereiding:

 • schil en was de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar
 • ontvel de tomaten, snijd in kwartjes, ontpit en snijd vervolgens in een brunoise
 • kruid de zalmfilet met wat zwarte peper
 • verhit de olijfolie in een pan en bak er de zalm in gaar
 • giet de aardappelen af, voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe en kruid met peper, zout, oregano en basilicum
 • voeg een klein scheutje magere melk toe en pureer de aardappelen en de tomaten tot een gladde puree
 • dien de puree op met de zalmfilet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s