Uit eten!

Gouden Wok

Gisterenavond zijn we met de collega’s na het werk naar de Gouden Wok in Lokeren getrokken. Een ongedwongen avondje zonder koken, met een leuke sfeer, sappige roddels, pittige verhalen en gewoon toffe mensen. Dat was alles wat ik gisteren nodig had om nadien moe en tevreden mijn bed in te kruipen.

Een van mijn collega’s had ons vooraf al warm gemaakt voor de gerechten die je daar kon eten. In de Gouden Wok hanteren ze een buffetstijl, wat wel leuk is als je in groep gaat eten. Iedereen kan op eigen tempo nemen wat ze willen. We begonnen eraan met dim sums, die waren echt om duimen en vingers bij af te likken! Er was ook koude en warme soep voor wie daar zin in had.

Nadien kon je kiezen uit een buffet van warme hoofdgerechten of je kon à la minute een gerecht laten wokken of laten bakken op de teppanyaki, je kon daarvoor zelf vis, vlees en garnituren selecteren. Daarbij had je nog een apart buffet met diverse groenten en je kon het gerecht ook aanvullen met gebakken rijst, noedels, frieten en kroketten. Alhoewel ik vind dat die laatste twee niet in dit kader passen, maar misschien is de Belg soms wat koppig en wil die gewoon bij alles frietjes eten 😉

Het was all-you-can-eat, dus je kon zoveel aanschuiven als je wou. Voor wie dan toch nog een gaatje had, stond er ook nog een klein dessertenbuffet. De mini-taartjes waren lekker, de puddingen en mousses waren toch iets minder goed van smaak, die proefden echt naar ‘pakjespudding’. Je kon ook nog kiezen tussen een viertal ijssoorten en er stond ook een variëteit aan vers fruit die je in de chocoladefontein kon dompelen.

Als ik alles bij elkaar neem, was het eten wel lekker maar geen culinaire hoogvlieger, bij de afhaalchinees kan ik minstens even lekker eten. Maar het concept is wel leuk voor grotere groepen, dan kan je er makkelijk een paar uur spenderen. In een kleiner gezelschap zou ik toch nog liever naar een restaurant gaan waar je aan tafel bediend wordt. Maar dat is natuurlijk ieder zijn smaak en keuze. De bediening was echter wel vriendelijk maar je zit wel in een kader dat toch wat kitcherig is aangekleed, maar dat is iets wat je vaak wel kan verwachten in de Aziatische keuken, maar daar stoor ik me ook helemaal niet aan.

Indien je meer wil weten of de Gouden Wok, klik dan hier, dan kom je rechtstreeks op hun site uit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s