Menu's·Weekmenu's

Het duivels WK-menu (#76)

banner_weekmenu

All I know is, I can and will be the world champion

Wat een WK voetbal is dat toch geweest!? Ook al hebben we nipt naast een finaleticket gegrepen, we hebben toch geweldig genoten van onze Rode Duivels. Alleszins, ik toch 🙂 Doordat onze voetballers tot het einde meededen, kon ik jullie ook wat meer (buitenlandse) gerechten van onze tegenstanders meegeven. En deze week bundel ik die in een duivels WK-menu. Al onze tegenstanders staan op het menu, smakelijk!

Maandag

 • Voor de eerste werkdag doen we het wat rustig aan en trekken we nog niet naar het buitenland, maar houden we het bij een eenvoudige lunchbox.
  Lunchbox 6.0
 • De eerste WK-wedstrijd voor onze Duivels ging door op een maandagavond om 17 uur. Het halve land stopte vroeger met werken om op tijd voor een scherm, groot of klein, te kunnen plaatsnemen. Panama werd het eerste kind van de rekening. Herinneren jullie zich nog deze Sancocho De Gallina?
  Sancocho de Gallina

Dinsdag

 • Terug naar Belgenland met deze belegde boterhammen.
  DSC_0006 - kopie
 • De wedstrijd tegen Tunesië heb ik niet kunnen volgen aangezien ik op een superleuke daguitstap was met mijn basketploegje. Maar de resultaten logen er niet om: 5-2. We maakten er samen Tunesische couscous van 😉
  Tunesische couscous (2)

Woensdag

 • Na Tunesië kwam Engeland, een beetje een non-match want de Engelsen wilden niet winnen. Het was de formidabele trap van Januzaj dat ons naar Japan loodste. En Japan hebben we voorbereid met deze noedelsoep 😉
  Noedelsoep
 • De geweldige overwinning tegen Japan met die onvergetelijke counter in de laatste seconden van de wedstrijd (mijn haar komt er nog van recht) bezorgde ons een galamatch tegen Brazilië. We zaten dus in de moeilijkere helft van de tabel, maar gingen er volop voor. En we wonnen, we wonnen van Brazilië!!! Dit is een match die we ons nog vele jaren zullen herinneren. Ik weet alleszins dat ik de match beleefde met twee oud-collega’s/vriendinnen en dat het een blij weerzien was 😉 Brazilië ging eraan, en ook deze Braziliaanse moqueca de camarão.
  Braziliaanse Moqueca De Camarão

Donderdag

 • We geloofden allemaal massaal dat we wereldkampioen gingen worden. Wie Brazilië kan verslaan, kan iedereen aan! En dat is ook zo, maar de Fransen riepen ons een halt toe. Sterk defensief spel, een kans, een goal en wat anti-voetbal en de Fransen trokken de overwinning naar zich toe. De droom van heel België aan diggelen. Deze Franse uiensoep met brie deed ons evenveel huilen bij het snijden van deze uien als na de nederlaag van onze Duivels.
  Franse uiensoep met brie
 • We gingen richting kleine finale ipv grote finale en rarara wie de tegenstander werd. De ploeg die blij was met het verlies tegen België omdat ze dan vrij spel gingen hebben richting finale: Engeland! We evenaarden sowieso al de beste Belgische prestatie op een WK, maar onze Duivels toonden grinta en zin om deze prestatie nog te verbeteren en Engeland opnieuw een poepje te laten ruiken. En zo geschiedde. Ik bereidde me alvast voor met deze Engelse klassieker: Shepherd’s Pie!
  Shepherd's Pie

Vrijdag

Weekendtip

 • We kunnen nog eens nagenieten van onze Bronzen medaille tegen Engeland met deze scones!
  Scones (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s