Lunch·Meeneemgerechten

Eimuffins met groenten

Twee weken geleden deed mijn beste vriendin mee aan de Dodentocht, 100 km binnen uitstappen 24 uur. Ze wandelde hem met stijl en op karakter uit, wat een prestatie! Ik was haar volger en stond in voor haar bevoorrading van eten, drank, kledij, etc. Maar omdat ik zelf ongeveer een 42 uur wakker was, moest ik ook aan mezelf denken, ook ik had wel wat drank en eten nodig 🙂

Maar aangezien ik ofwel aan het wandelen was naar het afgesproken punt of in de auto zat om me te verplaatsen naar het volgende tussenpunt, moest ik ook snel en makkelijk kunnen eten. Daarom maakte ik vrijdag voor vertrek nog snel deze eimuffins klaar, zo had ik ook mijn energie mee en kon ik me volop focussen op haar ondersteuning.

Eimuffins met groenten

Ingrediënten voor 6 muffins:

 • 3 Parijse champignons
 • 20 gr broccoliroosjes
 • 20 gr spinazie
 • 20 gr zongedroogde tomaten
 • 6 eieren
 • Provençaalse kruiden
 • zwarte peper
 • zout
 • 50 gr hamblokjes

Bereiding:

 • verwarm de oven voor op 200°C
 • kook de broccoliroosjes gaar en snijd in kleinere stukken
 • borstel de champignons schoon en snijd in kwarten (of in kleinere stukken mochten de kwarten nog te groot zijn)
 • snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken
 • kluts de eieren los en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout
 • neem een siliconen bakvorm met 6 muffinvormen en verdeel in 3 van de muffinvormen de champignons, de broccoli en de helft van de hamblokjes
 • in de andere 3 muffinvormen verdeel je de spinazie, zongedroogde tomaten en de resterende hamblokjes
 • kruid alle vormen nog eens af met Provençaalse kruiden
 • verdeel daarover de eieren
 • zet de eimuffins 20 minuten in de oven
 • serveer warm, lauw of koud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s