Hoofdgerechten

Zuiderse broccolipuree met worst

Morgen is het weer zo ver, de start van alweer een nieuw schooljaar. Ik wens alle studenten en leerkrachten veel succes toe! Maar wat ben ik blij dat ik niet naar school hoef te gaan, fiuw.

Ik kijk eigenlijk met weinig heimwee terug naar mijn schoolperiode. Mijn middelbare school, dat was nog tof… De periode aan de hogeschool eigenlijk ook wel hoor, maar ik was echt een luie student. Ik deed geen klop te veel, alleen maar het absolute minimum. Het enige wat ik geweldig vond aan de hogeschool was al die vrije tijd, en zelfs de blokperiode! Van de 4 weken blok, nam ik steevast 3 weken vakantie en dan schoot ik vervolgens een week in helse paniek omdat ik hopeloos achterliep op schema.

Uiteindelijk slaagde ik er wel in om mijn bachelor te halen en zelfs wonder boven wonder de twee laatste jaren te slagen zonder herexamens. Maar ik wil eigenlijk nooit meer naar school, dus studenten… Knock yourselves out, I’m not going back šŸ˜‰

Maar koken, dat doe ik gelukkig wel graag. En op de vooravond van een nieuw schooljaar presenteer ik jullie eenvoudige, maar lekkere dagelijkse kost: een zuiderse broccolipuree met worst.

Zuiderse broccolipuree met worst (2)

Ingrediƫnten voor 1 portie:

 • 100 gr broccoliroosjes
 • 1 boerenworst
 • 200 gr aardappelen
 • 1 blokje vetarme groentebouillon
 • zwarte peper
 • zout
 • lookpoeder
 • oregano
 • rozemarijn
 • 25 gr zongedroogde tomaten
 • 1 el zure room
 • boter

Bereiding:

 • schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken
 • kook de aardappelen gaar samen met de broccoliroosjes en het bouillonblokje en giet af
 • verhit ondertussen wat boter in een pan en bak er de worst in gaar
 • pureer de aardappelen samen met de broccoli
 • kruid de puree met peper, zout, lookpoeder, oregano en rozemarijn
 • snipper de zongedroogde tomaten fijn en meng ze samen met de zure room onder de puree
 • serveer de puree met de worst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s