Hoofdgerechten·Lunch·Menu's·Veggie style·Weekmenu's

Koude rijstsalade met ei

Tijdens de week kook ik meestal telkens voor 2 dagen. Dus op maandag kook ik voor maandag en dinsdag en op woensdag kook ik voor woensdag en donderdag en op vrijdag hangt het een beetje van de weekendplannen af. Voor mij werkt dit omdat ik op dinsdag en donderdag baskettraining geef en dus maar weinig tijd heb tussen het werk en mijn training. En eens ik terug thuis ben is het gauw laat.

Maar onlangs was mijn planning toch een beetje in de soep gedraaid waardoor ik op dinsdag geen eten voorzien had… Gelukkig had ik toch nog wat in de koelkast liggen dat ik op een 20 minuutjes bij elkaar kon flansen. Zo ontstond deze koude rijstsalade met ei šŸ˜‰

Koude rijstsalade met ei

Ingrediƫnten voor 2 porties:

 • 2 eieren
 • 100 gr basmatirijst
 • 1 tomaat
 • 1 rode paprika
 • 1 rode peper
 • 3 lente-uitjes
 • zwarte peper
 • zout
 • komijnpoeder
 • 2 takjes munt
 • paprikapoeder
 • 1,5 el limoensap

Bereiding:

 • kook de basmatirijst gaar volgens de instructies op de verpakking
 • kook het ei hard in 10 minuten
 • ontvel de tomaat, snijd in kwarten, ontpit en snijd in een brunoise
 • was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in een brunoise
 • snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn
 • snij de lente-ui in ringen
 • hak de munt fijn
 • meng de rijst met de tomaat, de rode paprika, de rode peper, de lente-ui en de munt
 • kruid met peper, zout, komijnpoeder, paprikapoeder en meng er het limoensap onder
 • meng alles goed door elkaar, serveer koud met het hardgekookte ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s