Wil je iets weten over mij?

Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond, of gewoon… Hey!

Ik ben Dorien en zal ik jullie een stukje geschiedenis meegeven? Het begon allemaal in 2010. Onder (bege)leiding van een vriendin waren we enkele dessertjes aan het maken voor een gezellige movie night onder vriendinnen. Ik keek vol bewondering hoe zij die dessertjes in een handomdraai klaarmaakte en mijmerde luidop over hoe graag ik dat ook zou kunnen. Zonder veel poespas kreeg ik een droog antwoord: “als je kan lezen, kan je koken”. Ik kwam nadien thuis en het zinnetje sloop terug in mijn gedachten en dacht “potverdekke, ze heeft nog gelijk ook!”

Ik was overtuigd van mijn vriendin haar slagzinnetje en ging de daad bij het woord voegen. Aanvankelijk probeerde ik vooral dessertjes uit, dit ging dan gepaard met enkele jaarlijkse caloriebomavonden voor mijn beste vriendinnen. Ik moest niet meer naar de winkel hollen om een taartje als er bezoek kwam, ik kon het vanaf nu gewoon zelf klaar maken en presenteren. En ik moet toegeven, als je bezoek zegt dat het er heerlijk uitziet en dito smaakt, dat geeft extra veel voldoening!

Nu, waarom deze blog? In 2013 begon ik foto’s van mijn gerechten op facebook te plaatsen. Er waren foto’s bij die heel wat likes kregen en er was ook wel wat vraag naar de recepten. Bijna een jaar later speelde ik met de gedachte om een facebookpagina op te richten waar ik dan de recepten bij de foto’s zou plaatsen, dat zou toch een stuk efficiënter werken. En zo geschiedde, in juli 2015 werd Dorienski’s Cooking geboren.

Ondertussen groeide het aantal volgers gestaag, maar ik voelde dat het kriebelde om er nog iets meer mee te doen. Ik ben namelijk graag creatief bezig: koken, fotografie, iets in elkaar knutselen, daar ben ik helemaal voor te vinden. Ik zag al heel wat mooie blogs de revue passeren en dacht: ik wil dat ook! En wie niet waagt, blijft…

Dus in oktober 2015 ging mijn eigen website online. Hier kan je nieuwe recepten vinden, maar ook mijn oude recepten zijn hier al met mondjesmaat gepasseerd (Throwback Thursday ;-)).

Om te besluiten, wees welkom op mijn pagina en hopelijk vind je hier inspiratie om zelf de keuken in te duiken.

Tot kooks! 😉dorien

15 gedachten over “Wil je iets weten over mij?

 1. Hey Dorien
  Ben blij dat ik je FB-pagina en blog ontdekt heb. Heel leuk om lekkere receptjes te ontdekken.
  Ik ben ook een Weight Watchers-fan maar het laatste half jaar heb ik geen zin meer om voortdurend alles af te wegen. Mijn zin om te koken is soms ook ver te zoeken, met als gevolg dat mijn gewicht weer de verkeerde kant uitgaat.
  Ik ben zeker dat het nu weer beter zal gaan.
  Bedankt om alles te willen delen!
  Gerda

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey Dorien,

  Bedankt voor het delen van je leuke receptjes ! Ben zelf ook bezig met Weight Watchers en dan is dit een super handig middel om een planning te maken en puntjes te tellen. Mooie foto’s ook trouwens, dat doet mij nog meer zin krijgen om zelf in de keuken te gaan staan en de receptjes uit te proberen.

  Groetjes, Gill

  Geliked door 1 persoon

 3. bedankt voor de leuke recepten, soms is het wel eens moeilijk om weer wat op tafel te zetten, en dan is deze blog erg leuk, ik ga hier nog dikwijls komen kijken, bedankt voor de moeite die je doet

  Geliked door 1 persoon

 4. Goedemorgen Dorien !
  Ik vond toevallig gisteren je blog … eerst kwam ik je tegen op FB, ik denk via de WW groep …
  héél fijn dat je ook blogt … ik heb al een aantal recepten gezien die me aanspreken … je word één van mijn favorietjes !
  Super dat je dit doet !!

  Geliked door 1 persoon

 5. SUPER Dorien. Ik kwam per toeval op je blog. Wat een prachtige recepten. Ben ook jaren naar ww geweest met een zeer goed resultaat. Maar nu toch weer wat kilo’s bij. Maar met het doornemen van uw recepten terug zin om er weer tegenaan te gaan. Als je recepten zitten al in een map voor dagelijks gebruik.

  Like

 6. Dorien, je bent de Sandra Bekkari voor de WW-ers onder ons! Top blog, top gerechten, top weekmenu’s. Ik hoop dat je ons nog héél lang zal inspireren. MIsschien een kleine tip? (als dat mag :o)) Het zou wel leuk zijn om ook bij de mocktails het aantal smartpoints te weten. Maar verder: you rock!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Babs, bedankt voor het heel mooie compliment. Helaas zal ik je moeten teleurstellen, ik volg zelf al een tijdje geen WW meer en zal dus in de toekomst ook geen SmartPoints meer vermelden. Tenzij er kandidaten zijn om mijn recepten uit te rekenen, dan wil ik er zeker nog het puntentotaal er bij zetten. Maar voor mij persoonlijk werkt WW niet voldoende vandaar. Uiteraard zal ik wel zo gezond mogelijk blijven koken, dus ik ben er zeker van dat de meeste recepten nog steeds in het WW-plan zullen passen. Ik wil jou alvast nog veel succes wensen met WW!

   Like

   1. Ooooh jammer… Maar ik blijf je toch volgen, want ik vermoed dat je toekomstige gerechtjes ook “light” zullen zijn. Er zitten alvast een heleboel super leuke dingen tussen. Keep up the good work.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s